Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

rohatey

12. 6. 2010 19:25
Heledťe slečno ja nevím co studujete

ale tohle níže co píšete je blábol bez špetky logiky.

"V první řadě zůstanou na vysokých školách ti, kteří studovat opravdu chtějí"

Dneska se na ty školy dělají zkoušky a dostanou se tam jen ti co na to mají rozumově, potom také ti pedagogové když se ukáže že někdo je neschopný a líný lempl tak ho bez problémů vyrazí, takže dneska je situace že spíš studují ti co opravdu chtějí.  

 Na těch soukromých školách kde se platí už dneska tam se dostanou snadno i studenti co na tu státní školu nemají těm stačí dostatečně plná portmonka tatíka, a nevyrazí je nikdo protože těm školám jde o ty peníze, takže tady se ukazuje ža pravda je opak.

Takže nelžete tady ty demagogické blafy,  zavedením školného se vyšachují ze škol ti chytřejší a sociálně slabší a namísto nich tam nastoupí ti hloupější a sociálně silnější, vy evidentně patříte do té druhé skupiny.

0 0
možnosti
JR

Daun

12. 6. 2010 20:20
Re: Heledťe slečno ja nevím co studujete

Nesmysl. VS si snad az krecovite drzi pokud mozno co nejvic studentu, aby za ne ely penize. Vyletet z vysoke pozaduje velmi usilovnou praci.

0 0
možnosti
J

jsoud

12. 6. 2010 19:10
ˇkolné-správný postřeh autorky

Zavedení školného může výrazně změnit vztah adeptů o společenský vzestup při výběru vysoké školy. Jestliže opakovaně slyšíme nářky nad zvětšujícím se nezájmem mladých o studium technických oborů, experti nastaví platby za studium tak, aby z výše poplatků jednoznačně vyplynula výše budoucího ohodnocení absolventa. Vše se odvíjí z ústředního myšlenkového směřování: o všem nakonec rozhodne trh.

A tak budoucí strojař, o něž je a bude vždycky rvačka, zaplatí ročně dvojnásobnou částku za semestr než jeho kolega, který si vybral studium práv, neboť těch je už nyní jako máku. Nemusíme ani hádat, že uvedená praxe z VŠ se odrazí i u středoškoláků, a posléze u učňů – řemeslníků. Pravidelná informovanost veřejnosti o absenci odborníků-řemeslníků se okamžitě projeví ve výši poplatků za návštěvu odborného učiliště. Nelze přece znevýhodňovat jednu skupinu učňů a nevnímat pohyb na trhu práce.

0 0
možnosti
BR

Stobka

12. 6. 2010 19:18
Re: ˇkolné-správný postřeh autorky

Proboha, kde žijete? Tady nemají strojaři do čeho píchnout a absolventi průmyslovek musí makat na NC soustruhu. Žádné přehledy k dispozici se nedávají ani školám ani firmám. A o nějakých expertech schopných nastavovat platby za studium si můžeme nechat zdát, na ministerstvu školství sedí jen kupa neschopných příbuzných a známých našich ministrů a náměstků.

0 0
možnosti
PN

pifl

12. 6. 2010 18:58
Souhlasím

a Karma.Nic na světě není zadarmo!Vždy to někdo někde nějakou formou musí zaplatit.;-);-)

0 0
možnosti
JR

jrosa

12. 6. 2010 21:42
Re: Souhlasím

Nic na světě není zadarmo.Souhlas. Ale přesto stát něco podporuje a Ty to platit nemusíš? Nebo si snad když Tě vykradou musíš platit soukromé detektivy?Rozhodně je lepší, když učitelé, doktoři a právníci budou Ti nejlepší studenti dle svých schopností a ne pouze děti těch rodičů nejúspěšnějších.

0 0
možnosti
PZ

Peté Zvědavec

12. 6. 2010 18:54
Ale ne

Vážená, myslíte si, že je školství zadarmo ? Zkuste se pro jistotu zeptat svých rodičů, jestli náhodou neplatí státu daně.

0 0
možnosti
PN

pifl

12. 6. 2010 19:01
Re: Ale ne

Vy myslíte,že daně jsou nějaký beránku otřes se?:-):-)

0 0
možnosti
KS

karels

12. 6. 2010 18:46
...

---- Negativním jevem tohoto vysokoškolského boomu jsou prázdné místa na

učňovských školách, stejně zednáři --- zednáři? Nemáte na mysli náhodou svobodné zednáře? ;-D Ti se na to ale na učňovských školách nepotřebují učit.... :-)

0 0
možnosti
BR

Stobka

12. 6. 2010 18:42
Těch pár tisíc se zase někde ztratí,

a lepší profesory stejně do škol nedostanete. Vy se na dlouho stanete kořistí bank, o nějakých pravidlech splácení si můžete nechat zdát, nic se nedokončí a nedomyslí, jako všechno v tomto státě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1274x